Ruoka-alan hanketreffit 12.4. ja 24.8.

Lähiruokakoordinaatio kutsuu ruoka-alan hankkeita hanketreffeille.

Ensimmäinen eteläisen Suomen hanketreffit pidetään 12.4.2018 klo 12 – 15 Helsingin Messukeskuksen Kokoustamo, seminaaritila 205, Helsinki. Tilaisuus on maksuton. Tapahtuma järjestetään samaan aikaan Lähiruoka & Luomu-messujen kanssa (https://kevatmessut.messukeskus.com/messuilla/luomulahiruoka/) ja klo 10.30 julkistetaan myös vuoden 2018 lähiruokateko. Hanketreffien osallistujat pääsevät seuraamaan myös näitä tapahtumia.

Sisäänkäynti: Eteläinen, os. Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki. Huomioi sisäänkäyntiosoite, sillä Hotelli Holiday Inn on suljettuna korjaustöiden vuoksi. Kokoustila sijaitsee 2. kerroksessa. Lähin pysäköinti Kokoustamon pysäköintialueella osoitteessa Ratamestarinkatu 13 tai Messukeskuksen Pysäköintitalossa.

PÄIVÄN SISÄLTÖ

Päivän tavoitteena on tukea lähiruokaan liittyvien kehittämiskäytäntöjen leviämistä, toimijoiden vuorovaikutusta, kokemusten vaihtoa ja uusien hankeideoiden syntymistä verkottumalla muiden alan kehittäjien kanssa.

KENELLE

Eteläisen Suomen hanketreffit ovat erityisesti suunnattu uusmaalaisille, varsinaissuomalaisille, hämäläisille, kaakkoissuomalaisille sekä eteläsavolaisille hankkeille. Myös muut ovat tervetulleita!

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu tilaisuuteen pikimmiten (viikon 14 aikana) http://ty.fi/hanketreffit1204

Ohjelma pdf:nä

Vastaava läntisen Suomen hanketreffit pidetään Huittisissa 24.8. Lisätietoja tulee mm. aitojamakuja.fi sivujen tapahtumakalenteriin!

 

Lähiruoka esittäytyy Aitoja makuja maakunnista -osastolla Gastrossa 14.-16.3.2018

Tule tutustumaan yrityksiin ja luomaan yhteistyösuhteita!

Ammattikeittiöt, Foodservice-tukut sekä kaupat ovat kiinnostuneita lisäämään paikallisten elintarvikkeiden määrää tarjonnassaan. Aitoja makuja maakunnista -osastolla on esillä monipuolinen kattaus paikallisia tuotteita eri puolilta Suomea. Osastolla esitellään mm.

  • peruna- ja juuresrieskoja sekä perunatortilloja
  • härkäpaputuotteita
  • kauravälipaloja ja -smoothieita
  • luomumyslejä
  • glögejä
  • luomumehuja ja -hilloja
  • luomumarmeladimakeisia kotimaisista marjoista
  • pakastekuivattuja luomuvihanneksia Foodservice-pakkauksissa
  • tuoreita yrttejä ja salaatteja
  • juustoja, mm. cheddar Foodservice-pakkauksissa
  • gluteenittomia maustekastikkeita
  • pihvirotuista naudanlihaa säilykkeenä, kuivattuna ja kestomakkarana
  • Highland Cattle -lihatuotteita

Tervetuloa Aitoja makuja maakunnista -lähiruokayritysten yhteisosastolle 6r50. Osastolla mukana:

  • Hukanmäki Highland
  • Järvikylä
  • Jukolan juusto
  • Juustoportti
  • Kalliolan luomu
  • Karviaisten tila / Voima-Papu
  • Kujalan tila
  • Lapin Maria Oy
  • Penttilän tila
  • Vavesaaren Tila Oy sekä
  • Lähiruoan koordinaatiohanke (Turun yliopisto)

Tervetuloa tutustumaan, maistelemaan ja solmimaan uusia yhteistyökumppanuuksia!

Lisätietoja:
Leena Arjanne, 050 357 9204, leena.arjanne@utu.fi
Päivi Töyli, 040 189 1929, paivi.toyli@utu.fi
Lähiruoan koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus