Äktasmak.fi nyhetsbrev

September 2015

I Tavastkyro kommun införskaffar man råvaror på nära håll
Vilka produktgruppers leverantörer finns det i närområdet? Kunde man anskaffa något genom direktupphandling? Läs mer

Landsomfattande koordinationsprojekt inom närmat gynnar samarbetet inom närmatsbranschen
Finlands ELY-centraler har valt Brahea-centret att koordinera det landsomfattande koordinationsprojektet ?Bättre resultat med gemensamt arbete?. Verksamheten förstärker informationsutbyte, samarbete och arbetsfördelningen mellan de projekt och aktörer som förknippas med närmat. Läs mer

REKO-närmatringarna redan 70
Rejäl konsumption, förkortad REKO, betyder i sin enkelhet ”pålitlig konsumption – rent, bekvämt och rejält”. Läs mer

10 namnskyddade produkter in presentation
Kitkan viisas, Sahti, Kalakukko, Lapin Puikula, Lapin Poron kylmäsavuliha, Puruveden muikku, Lapin Poron liha, Karjalanpiirakka, Lapin Poron kuivaliha och Kainuun Rönttönen Läs mer

Tulevia tapahtumia

  • Luomu Road Show – Läs mer på finska
  • Bröd och närmat-branschdagen (Leipää ja lähiruokaa -toimialapäivä) i Helsingfors 8.12.

Aktuell information om ekofrågor finns på luomu.fi-webbplatsen

Beställ vårt nyhetsbrev


Aitojamakuja.fi eller aktasmak.fi-webbplatsen främjar småföretagares synlighet och sökbarhet samt ökar kännedomen om småskalig produktion av livsmedel.
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
www.aitojamakuja.fi/blogi

Mer info:     Brahea Centrum vid Åbo Universitet
Päivi Töyli, projektledare, tfn. 040 189 1929, paivi.toyli[at]utu.fi

One thought on “Äktasmak.fi nyhetsbrev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *