Lähiruokayrittäjä myy tai vuokraa osuuksia kuluttajille

Tässä kumppanuusmallissa ruoan tuottaja myy tai vuokraa osuuksia kuluttajille, jotka sitoutuvat noutamaan satonsa. Mallin etuna on, että ruoan tuottaja voi keskittyä tuottamiseen markkinoinnin sijaan. Hän tietää kenelle ja paljonko tuottaa. Kuluttaja tietää puolestaan kuinka ruoka on tuotettu ja voi kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan osallistua ja/tai käydä tutustumassa tuotantoon. Osallisuuden laajetessa
kuluttaja kiinnittyy vahvemmin osaksi ruoan tuotantoa ja tarinaa.

Espoolainen omenanviljelijä Rikard Korkman myy Minun omenapuu -verkkokaupassa omenasatonsa ennakkoon. Sopimuspohjaisessa suoramyyntimallissa Oma omenapuu asiakas ostaa osuuden sadosta. Puut nimikoidaan ja numeroidaan ja asiakas voi käydä seuraamassa omenapuun kehitystä pitkin satokautta. Asiakkaan tehtäväksi jää käydä poimimassa tai noutamassa puulaatikoihin valmiiksi poimitut omenat.
Kaarinassa Livian maaseutuopistossa harjoitetaan kumppanuusmaataloutta vuokraamalla omenapuita ja pensasmustikoita. Myynnissä on vuoden sato-osuuksia, ja puut vuokrataan keväisin. Opiskelijat hoitavat satoa. Opiston Facebook-sivujen kautta asiakkaat voivat seurata sadon kypsymistä. Sadon kypsyttyä he saavat kutsun tulla noutamaan vuokraamiensa kasvien tuottamat omenat ja mustikat.

 


^
Tämä sivusto käyttää evästeitä sekä muita tekniikoita navigoinnin apuna sekä tilastointiin. Käyttämällä ja klikkaamalla OK hyväksyt tämän.
Voit tutustua tietosuojaselosteeseemme täällä.

This site uses cookies and other tracking technologies to assist with navigation and to analyse your use of our services. By clicking OK you consent to this.