Luomua. Ilman muuta.

Linkkejä

Luomu tarkoittaa luonnonmukaisesti tuotettua. Luomutuotanto on valvottu ja sertifioitu tuotantotapa, jolla on sama lainsäädäntö kaikissa EU-maissa.

Tutustu luomuun luomuailmanmuuta.fi

Luomu.fi -portaalista löytyy käytännönläheistä tietoa luomusta niin kuluttajille kuin ammattilaisille (kaupan, alkutuotannon, jalostuksen ja ammattikeittiöiden toimijat). Lisäksi sivuilta löytyy Luomutietopankki, jossa julkaistaan tutkimustietoa ja ajankohtaisia artikkeleita.

Luomuinstituutti on Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskus Luken yhteinen asiantuntijaverkosto, joka tukee toiminnallaan kotimaisen luomutuotannon vahvistumista koko ruokaketjussa. Luomuinstituutti välittää tutkittua tietoa luomusta eri alojen ammattilaisille ja kuluttajille. Luomuinstituutin verkkosivuilla julkaistaan Luomuinstituutin asiantuntijaverkoston luomua käsitteleviä raportteja, esityksiä ja luentotallenteita.

Portaat luomuun -ohjelma opastaa ammattikeittiöitä kohti kestävän kehityksen mukaista toimintaa ja lisäämään luomutuotteiden käyttöä. Ohjelman 5 portaalla on kullakin omat vähimmäisvaatimukset luomutuotteiden käytön määrälle.

Luomuliitto on koko suomalaisen luomualan, kuluttajien ja tuottajien yhteinen etujärjestö. Liitto toimii luomun puolueettomana äänitorvena erilaisissa työryhmissä ja neuvotteluissa sekä laatii kannanottoja ja esityksiä. Luomuliitto kustantaa myös luomualan ainutta riippumatonta julkaisua, Luomulehteä.

Pro Luomu ry on luomualan toimijoiden yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on edistää luomun kasvua ja kehitystä Suomessa.

 


^
Tämä sivusto käyttää evästeitä sekä muita tekniikoita navigoinnin apuna sekä tilastointiin. Käyttämällä ja klikkaamalla OK hyväksyt tämän.
Voit tutustua tietosuojaselosteeseemme täällä.

This site uses cookies and other tracking technologies to assist with navigation and to analyse your use of our services. By clicking OK you consent to this.