Uusi SATOA-ruokakulttuurifestivaali Kuopiossa 29.-30.8.

Samana viikonloppuna Kuopio Juhlii ja on perinteinen Elonkorjuujuhla ja Taiteidenjuhla. Kyseessä on siis mahtava tapahtuma- ja juhlaviikonloppu kaikenikäisille.

SATOA-ruokakulttuurifestivaali on uusi yhteisöllinen tapahtuma, missä asiakkaat ostavat pieniä ruoka-annoksia (hinta 4-8 €/annos), joita halutaan maistaa useita. Yleisö viihtyy ja istuu pöydissä nauttien herkuista. Tapahtumaa ovat toteuttamassa elintarvikeyritykset, ravintolat ja luovien alojen yrittäjät Pohjois-Savosta ja myös muualta Suomesta.

Mukaan ovat ilmoittautuneet jo seuraavat ravintolat: Salacavala, Festa, Kummisetä, Rustiikki, Vintti, Loimutar, Morton, Dos Amigos, Isä Camillo ja Musta Lammas.

Tapahtumapaikkana on Kauppakatu Kauppahallin ja Lyseon välisellä katuosuudella.  Lisäksi SATOA tapahtuu myös ravintoloissa. Tapahtuman osallistumismaksuista, ruoka-annosten hintatasosta ja anniskeluoikeuksista löydät infot www.satoa.fi sivuilta.

SATOA-ruokakulttuurifestivaali on osa Pohjoissavolaiset maut matkalla kansainvälisyyteen -hanketta, jossa mm. etsitään uusia tapoja kansainvälistymiseen elintarvike-, matkailu- ja luovien alojen yritysten yhteistyössä ja edistetään paikallisen ruoan saatavuutta. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savo on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakuntana. Hanketta rahoittaa ELY-keskuksen maaseuturahasto.

Tapahtumaan on asiakkailla vapaa pääsy.