Kom med!
Yrkeskökena och Foodservice-partiaffärerna är intresserade av att öka mängden av lokala livsmedel i sitt utbud. För att gynna detta arrangerar Utvecklandet av värdekedjan inom lokalmat-projektet infotillfällen runtom i Finland 2016-2017.
För att efterfrågan av närmat hos yrkeskök samt Foodservice-partiaffärer och de lokala företagens utbud kan mötas, bör de känna till varandras handlingspraxis bättre än i dagens läge. För tillfället är den som gör beställningen (yrkesköket), varuleverantören (livsmedelsföretaget), samlaren samt transportören (Foodservice-partiaffären) inte bekanta med varandras handlingspraxis i leveranskedjan. Det försvårar utvecklandet av verksamheten, även om det finns vilja och intresse både hos yrkeskök och partiaffärer att öka lokala livsmedel i sitt utbud.
Under info-evenemangen som anordnas i olika delar av Finland kan man bekanta sig med varandra och tillsammans försöka finna verksamhetsformer, med vilka samarbetet kan utvecklas. Under sammankomsterna fördjupar man sig i partiaffärernas verksamhet med hjälp av handboken ”Miten toimin Foodservice-tukkujen kanssa?” (”Hur samarbeta med Foodservice-partiaffärerna?”). Samtidigt har olika aktörer möjlighet att berätta om sin egen handlingspraxis. Också varuleverantörens produktkort samt Golli beställnings- och leveranssystemet presenteras. Foodservice-partiaffärer, yrkeskök samt regionens livsmedelsföretagare inbjuds till evenemangen.
- Kajana 10.1.2017 Elintarvikepäivä
- Joensuu 11.1.2017 Tuottajien ja Foodservice-tukkujen lähiruokatreffit
- Kuusamo 14.2.2017 Tuottajalta tukkuun -lähiruokatreffit Kuusamossa
- Uleåborg 28.2.2017 Tuottajalta tukkuun -lähiruokatreffit Oulussa
- Ylivieska 1.3.2017 Tuottajalta tukkuun -lähiruokatreffit Ylivieskassa
- Rovaniemi 19.5. Lapin Elintarvikepäivä, Mistä asiakkaat tuotteilleni? -iltapäivä
- Korsholm, Solf 5.9. Från producent till partihandel, Österbottnisk närmatsträff
Inom Utvecklandet av värdekedjan inom lokal mat-projektet främjar man samarbetet mellan HoReCa-partihandeln, yrkesköken samt de lokala livsmedelsföretagen. På aktasmak.fi -platsen presenteras god praxis som förknippas med temat.
Projektet som förverkligas under åren 2015-2017 finansieras av jord- och skogsbruksministeriet.
#ruokaketju