Paikalliset erikoisuudet kartalla

Krenikka, avokukko ja lörtsy – siinä muutama paikallinen erikoisuus.

Expedia on luonut interaktiivisen kartan, jossa esitellään erilaisia perinteisiä suomalaisia ruokia, joista osa on valtakunnallisestikin hyvin tuttuja, mutta osa niin paikallisia, että niistä ei monikaan ole kuullut. Sen lisäksi, että maakuntien erikoisuudet on sijoitettu kartalle, mukana on myös valmistusresepti.

Suomalainen ruokakulttuuri on monipuolista ammentaen eväitä luonnosta, historiasta, identiteetistä ja kulttuurista. Sijaintimme takia vaikutteita on saatu niin idästä kuin lännestä ja senpä takia edelleenkin on olemassa paikallisia erikoisuuksia, jotka ovat vahvasti sidoksissa tiettyyn alueeseen tai paikkakuntaan. Ruokakulttuurista löytyy lisätietoa Ruokatiedon sivuilta, jossa sekä katsausta historiaan mutta myös ihan tämän päivän arkiruokailuun.

Ruoan kuvaa klikkaamalla aukeaa reseptit. Kartta aktivoituu, kun klikkaat karttapohjaa.
Karttaan voi tutustua myös https://blogi.expedia.fi/makuja-suomesta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *