Luomu Road Show tuo luomuelintarviketietoa 15 kaupunkiin

Mitä tietoja ja millaisia asiakirjoja vastaanottajan pitää saada myyjältä hankkiessaan luomutuotteita? Miten pitää tai voi varmistua siitä, että tarjottu luomutuote on todella valvottua luomua? Esimerkiksi näihin kysymyksiin saat vastauksen Luomu Road Show -koulutustilaisuuksissa, jotka starttaavat 30.9.2015 Mikkelissä.

Luomun käyttöä pitäisi lisätä niin yksityisissä keittiöissä kuin ammattikeittiöissäkin. Luomualan kehittämissuunnitelman mukaisesti julkisissa keittiöissä tarjottavasta ruoasta luomua tulisi olla 20 % vuoteen 2020 mennessä. Tällä hetkellä luomun käytössä ollaan noin 5 prosentissa.

Ammattikeittiöissä ja kaupan alalla haasteena ovat puutteelliset tiedot siitä, mitä luomun käyttäminen ja käytöstä kertominen keittiöissä ja kaupassa vaatii. Viesti luomusta oikein -hankkeen järjestämässä Luomu Road Show -tilaisuuksissa kerrotaan luomumerkinnöistä, oikeasta luomuviestinnästä ja luomuun liittyvistä erilaisista dokumenteista.

Hankkeen aikana kootaan ammattikeittiöille ja kaupan alalle myös toimintaohjeistukset luomutuotteiden vastaanotosta, varmentamisesta, varastoinnista ja käytöstä.

Luomu Road Show -tilaisuuksia järjestetään 15 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Syksyn 2015 Luomu Road Show -tilaisuudet:

  • Mikkeli: ke 30.9.2015 klo 12.30-16.00
    Mikkelin ammattikorkeakoulu, Patteristonkatu 3, D117 Kampussali
  • Kuopio: to 5.11.2015 klo 12.30-16.00
    Opetushotelli ja ravintola Savonia, Sammakkolammentie 2, Kuopio
  • Jyväskylä: to 26.11.2015 klo 12.30-16.00
    Ravintola Priimus, Taulumäentie 45, Jyväskylä

Vuoden 2016 aikana: Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Kuusamo, Lahti, Lappeenranta, Oulu, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku ja Vaasa.

Asiantuntijana Luomu Road Show -tilaisuuksissa on lehtori Mari Järvenmäki Mikkelin ammattikorkeakoulusta.

Lisätietoja: projektipäällikkö Taina Harmoinen, taina.harmoinen(at)mamk.fi, www.mamk.fi/luomuviestinta

Viesti luomusta oikein -hanketta toteuttaa Mikkelin ammattikorkeakoulu ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Hankkeen kokonaiskesto on 2,5 vuotta, ajalla 1.1.2015–30.6.2017.

Etelä-Savossa vietetään Luomuviikkoa 28.9.–4.10.2015.

Viikon aikana luomua on tarjolla lukuisissa Mikkelin sekä maakunnan muiden kuntien ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa. Kauppojen tuote-esittelytilaisuuksissa voi tavata lähialueen ruoantuottajia, tutustua luomuun ja saada vinkkejä ruoanlaittoon.

Tutustu tapahtumiin Luomuviikon Facebook-tapahtumasivuilla: https://www.facebook.com/events/1044725942206483

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *