Ehdota Vuoden lähiruokatekoa nyt

Vuoden lähiruokateko -palkinnolla voidaan palkita henkilö, yritys tai yhteisö.

Tiedote 22.1.2016

Vuoden lähiruokateko -palkinnon saajan haku on alkanut. Vuoden lähiruokateko -palkinnolla voidaan palkita henkilö, yritys tai yhteisö, joka on toiminnallaan edistänyt lähiruoan käyttöä ja tunnettuutta Suomessa.  Palkinnon saajaa voi ehdottaa 24.2. asti. Voittaja julkistetaan Lähiruoka & Luomu -messuilla Messukeskuksessa 7.4.2016.

Tunnustuspalkinnon saajaksi voi joko ilmoittautua itse tai ilmoittaa ehdokkaan 24.2. mennessä verkkolomakkeella osoitteessa www.lahiruokaluomu.fi. Vuoden lähiruokateko -palkinnon tuomaristona toimii Messukeskuksen Lähiruoka & Luomu -messujen suunnitteluryhmä, puheenjohtajanaan lähiruokakoordinaattori Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Palkinnonsaaja julkistetaan Lähiruoka & Luomu -messuilla torstaina 7.4. Messukeskuksessa. 2 000 euron arvoisen palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Palkinto jaetaan nyt neljättä kertaa. Palkinnon ovat saaneet Reko-lähiruokarenkaiden ”isä” Thomas Snellman (vuonna 2015), LähiPuoti Remes (2014) ja keittiömestari Heikki Ahopelto (2013).

Vuoden lähiruokateko -palkinnon voi saada henkilö, yritys tai yhteisö. Palkitsemisen arvoisia ovat muun muassa teot, jossa saaja on raaka-ainevalinnoillaan vaikuttanut kestävän kehityksen mukaisen toiminnan toteutumiseen tai kehittänyt lähellä tuotettujen raaka-aineiden tuotevalikoimaa. Myös merkittävät markkinointi- tai viestintäteot lähiruoan puolesta voivat olla Vuoden lähiruokateko -palkinnon arvoisia. Palkintokriteerit esitellään kokonaisuudessaan nettisivuilla.

Lähiruokaa pientuottajilta

Lähiruokaa Suomesta ja luomuruokaa myös maailmalta esittelevä tapahtuma on osa Messukeskuksen Kevätmessut-kokonaisuutta. Lähiruoka & Luomu -messuilla on tarjolla monia pientuottajien elintarvikkeita, joita joka kaupassa ei ole saatavilla. Messuilta voi etsiä vaikka oman kesämökkipaikkakuntansa paikallisherkkuja tai suomalaisia erikoisuuksia. Alueella sijaitseva Fazerin kahvila tarjoaa myös luomuherkkuja tapahtuman ajan.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Lähiruoka & Luomu -tapahtuma järjestetään osana Kevätmessuja 7.–10.4.2016 Messukeskuksessa Helsingissä samaan aikaan Oma Piha, Oma Koti, OmaMökki ja Sisusta!-messujen kanssa. Messut avoinna to-la klo 10–18 ja su klo 10–17. Liput verkkokaupasta tai ovelta. www.kevatmessut.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *