Maakuntien lähiruoka ja olut esillä Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa 21.-23.8.

Maakuntien lähiruoka ja olut ovat jo neljättä kertaa esillä Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa. Tänä vuonna Herkkujen Suomi tuo Helsingin ydinkeskustaan yli sata lähi- ja luomuruuan tuottajaa ja valmistajaa 11 eri maakunnasta. Rautatientorilla vietetään samanaikaisesti myös Syystober-olutjuhlaa, jossa on tarjolla kymmenittäin kotimaisia pienpanimoiden oluita.

Herkkujen Suomi innostaa lähiruuan ystävät aitojen, suomalaisten makujen äärelle. Ruoka-annoksia voi nauttia paikan päällä ja ostaa myös mukaan! Viime vuonna tapahtumassa vieraili kahden ja puolen päivän aikana lähes 65 000 kävijää. Tapahtuman saama suosio osoittaa, että suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet kotimaisen lähiruuan ja oluet omakseen.

Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa pääroolissa ovat maakuntien pienet elintarvikeyritykset. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus lähiruuan valmistajille tuoda osaamistaan ja taidonnäytteitään pääkaupunkilaisten nähtäville. Herkkujen Suomen yhteydessä järjestetään myös kaupan ja ravintoloiden sisäänostajien ammattitapahtuma, jossa he voivat verkostoitua pienten elintarvikeyritysten kanssa.

Maakuntien ja yritysten lisäksi toimintaansa esittelevät ruokaketjun järjestöt ja yhteisöt.  Monien ruoka- ja maatalousalan toimijoiden lisäksi myös Euroopan komission Suomen-edustusto on ensimmäistä kertaa mukana Herkkujen Suomessa. Komissio auttaa maatalouspolitiikkaa vastaamaan muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin ja kehittää sitä mm. entistä ympäristöystävällisemmäksi ja oikeudenmukaisemmaksi.

Tänä vuonna huomiota saa myös suomalainen ruokakasvatus. Ruokailo-osastolla kerrotaan ajankohtaisista ruokakasvatusmenetelmistä ja tutustutaan niihin hauskojen esimerkkien ja asiantuntijoiden avulla. Ohjelmassa luodaan myös katsaus suomalaisiin, sosiaalisiin innovaatioihin; kouluruokailuun ja kotitalousopetukseen. Tarkoituksena on tuoda esiin ruokailo, josta niin lapset kuin aikuisetkin voivat nauttia.

Mukana on myös Pop Up BarLaurea, joka yhdistää lähiruoan ja suomalaisen ruoan opetuksessa. Pop Up BarLaurea on Laurean AMK opiskelijoiden ravintola, joka tarjoaa maistiaisia Uudenmaan teltan osallistujien tuotteista.

Tapahtumassa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Osastoilta löytyy lapsille paljon aktivoivaa puuhaa ja tapahtumalavalla maakunnat esittäytyvät ja esittelevät erikoisimpia tuotteitaan. Luvassa on asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä leikkimielistä tekemistä. Lisäksi tapahtuman avajaisissa valitaan Suomen paras olut.

Kävijöille maksuttoman tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka-Suomi -verkosto, Aitoja Makuja II-hanke, Pienpanimoyhdistys ja Lammin Sahti. Herkkujen Suomi järjestetään Helsingin Rautatientorilla 21.–23.8. Tapahtuma on avoinna torstaina (Taiteiden yö) klo 16–22, perjantaina 11–20 ja lauantaina klo 9–18.

www.herkkujensuomi.fi
www.facebook.com/HerkkujenSuomi
Twitter:@HerkkujenSuomi
Instagram: Seuraa käyttäjää HerkkujenSuomi, #herkkujensuomi2014
Painokelpoisia kuvia aiempien vuosien tapahtumista: http://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/lehdisto/fi_FI/lehdisto

HS_suomi

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Klaus Hartikainen, MTK, 040 169 2060
Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, MTK 050 511 8909
Nuorisoasiamies Annika Öhberg, SLC, 040 940 1311
Toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen, Lammin Sahti Oy, 050 559 4013
Koordinaattori Heidi Valtari, Ruoka-Suomi -verkosto, 0400 487 160
Hankepäällikkö Bettina Lindfors,  Ruokakoulu- Matskolan, 045 109 6811
Keittiömestari Ilari Paananen, Pop Up BarLaurea, ilari.paananen@laurea.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *