Ruoka-alan yritykset kasvuun maaseuturahaston tuella

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 tarjoaa laajan valikoiman työkaluja ruoka-alan yritysten kehittämiseen. Julkaistut materiaalit kertovat perustiedot ja eteenpäin pääsee ottamalla yhteyttä asiantuntijoihin.

Aloittavat ja kasvua hakevat ruokayritykset voivat saada rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Maaseutuohjelman tukien hakemiseen ei välttämättä tarvita maatilaa vaan muukin ruokayritys voi tukea hakea.

Rahoitusta on mahdollista saada erilaisiin tarpeisiin. Perustamistuki on tarkoitettu uuden yrityksen perustamiseen tai olemassa olevan uudistamiseen ja kokeiluihin. Investointituki auttaa puolestaan hankinnoissa. Investoinnin toteutettavuustutkimusta voi hyödyntää investointia suunniteltaessa. Ruoka-alan yhteistyöhankkeet tulevat kysymykseen kun ryhmä yrityksiä kehittää toimintaansa sekä yhteisillä että yrityskohtaisilla kehittämistoimilla. Tavoitteena voi olla esimerkik­si kehittää uusia tuotteita ja menetelmiä, lyhyitä toimitusketjuja, markkinointi- ja myyntiyhteistyötä tai yhteisiä tuoteperheitä.

Tuki ja sen ehdot määräytyvät sen mukaan, jalostaako yritys maataloustuotteita vai valmistaako se elintarvikkeita. Tutustu tarkemmin esitteisiin:

Lisätietoja Maaseutuviraston sivuilta Yritystuet tai esittely tiiviisti www.aitojamakuja.fi/arkisto/Ruokayritysten_tuet_2016.pdf

Valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke – yhdessä tehden parempiin tuloksiin on julkaissut myös muita ruokayritysten toimintaa palvelevia materiaaleja, oppaita ja ohjeita. Tutustu www.aitojamakuja.fi > Yrittäjälle.

Lisätietoja

Valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke, Turun yliopiston Brahea-keskus,
Heidi Valtari, kehittämispäällikkö, heidi.valtari@utu.fi, 0400 487 160
Päivi Töyli, projektipäällikkö, paivi.toyli@utu.fi, 040 189 1929

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *