Ruoka-Saimaa -tapahtumassa kohtasivat ruoka- ja matkailualan toimijat

Yhteistyökumppanien tapaaminen ja uudet asiakaskontaktit olivat vilkkaan ruoka- ja matkailualan toimijoiden yhteisen iltapäivän parasta antia Mikkelissä 23.1.2014.

Saman tien, kun ovet avautuivat, alkoi pöytien edessä kova vilinä. Tuotteita maisteltiin ja kyseltiin tietoja raaka-aineista, miten tuotteet tehdään, millaisia pakkauksia on olemassa, miten paljon tuotetta on saatavilla ja tietysti keskusteltiin myös hinnasta. Yrittäjät olivat hyvin valmistautuneet vastaamaan erilaisiin kysymyksiin ja antamaan materiaalia myös mukaan.

Uusien asiakkaiden löytäminen ja uusien kontaktien saaminen on tällaisen tapahtuman parasta antia. Jostainhan se yhteistyö lähtee liikkeelle ja tällainen tapahtuma voi olla se tärkeä ensi askel. Varmastikin ostajien näkökulmasta on hyvä, että samalla kertaa voi tutustua usean eri yrityksen tuotteisiin.

Ostaja- ja myyjäkontaktien lisäksi tapahtuma näytti olevan hyvä paikka nähdä myös saman alueen muita yrittäjiä ja tutustua heidän tuotteisiin. Samalla oli mahdollista keskustella, että löytyisikö jotain asiaa, minkä parissa voitaisiin tehdä yhteistyötä.
Tapahtumassa oli yrityksiä laidasta laitaan mm. marja-, kala- ja lihatuotteita, yrttejä, kasviksia, juustoja, leipomo- ja myllytuotteita. Tapahtuman tarkoituksena oli esitellä, millaisia paikallisia ruoan raaka-aineita ja ruoka- ja matkailutuotteita alueella on sekä mahdollistaa uusien kontaktien löytymistä ja sitä kautta yhteistyötä. Järjestäjät olivat liittäneet ohjelmaan myös lyhyitä esitelmiä liittyen mm. tryffeleihin, villiruokaan ja ruokakulttuuriin.

Tilaisuuden järjestämisestä vastasivat Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus, Etelä-Savon ammattiopisto, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savo, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Miset Oy.

Teksti: Päivi Töyli, tapahtumassa Aitoja makuja -pöydän takana

RuokaSaimaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *