Luomun käyttäjän käsikirja on julkaistu

Käsikirjaan on koottu perustiedot luomun hankinnasta, varmentamisesta, käytöstä sekä viestinnästä. Kirjan tekstit on jäsennelty selkeiksi kokonaisuuksiksi ja niitä havainnollistetaan piirroksin ja kuvin. Kierrekantisena ja erottuvien välilehtien ansiosta käsikirjaa on helppo käyttää ja asiat löytyvät nopeasti työtehtävien lomassa.

Kirjan tekstit on asiatarkastanut ylitarkastaja Beata Meinander Evirasta yhdessä Mikkelin ammattikorkeakoulun lehtori Mari Järvenmäen kanssa. Kirja on tarkoitettu luomun käytön perusteokseksi ammattikeittiöille, kaupan alalle sekä myös oppikirjaksi ravitsemis- ja elintarvikealan oppilaitoksiin.

Käsikirjan lisäksi julkaistiin pikaopas Hyviä käytäntöjä luomun käyttöön ammattikeittiöissä. Esitteessä on lyhyesti ja selkeästi, mitä luomutuotteiden hankinnassa ja tuotteita vastaanotettaessa tulee tarkistaa. Siinä tuodaan esille myös tietoja luomuelintarvikkeiden varastoinnista ja valmistamisesta.

Kirja ja pikaopas löytyvät Viesti luomusta oikein -hankkeen kotisivuilta www.mamk.fi/luomuviestinta. Viesti luomusta oikein -hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Taina Harmoinen, Mikkelin ammattikorkeakoulu

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *