Herkkujen Suomessa maakuntien makuja 21.-23.8.

Maakuntien lähiruoka ja olut ovat jo neljättä kertaa esillä Herkkujen Suomi -lähiruokatapahtumassa Helsingin Rautatientorilla 21.-23.8. Aitojamakuja.fi -pisteessä voit vinkata muillekin hyviä lähiruokakohteita.

HS_suomi

Uudenmaan osastolla pääset tutustumaan uusimaalaisten tuottajien hunaja-, sieni- ja kalatuotteisiin. Osatolla on myös leipää, riistalihaa, silmusalaattia, vihanneksia, lihajalosteita sekä jäätelöä. Erikoisuutena löytyy myös mm. salsaa, kuusenkerkkäsiirappia ja -hyytelöä.  Osaston ruoantekijät tarjoavat herkullista kalaruokaa, grillattuja makkaroita, sienikeittoa sekä makoisia lettuja. Saatavilla on niin pieniä kuin isompiakin ruoka-annoksia, unohtamatta maittavia jälkiruokaherkkuja.

Hämäläiset elintarvikeyritykset tarjoavat osastollaan muun muassa porkkanahilloja, käsintehtyä suklaata, aitoa saunapalvia sekä suomalaisista villitryffelisienistä valmistettuja tuotteita. Näiden herkkujen lisäksi esittelyssä on erilaisia mylly- ja leipomotuotteita, gluteenittomia leivonnaisia sekä mehuja. Paikan päällä nautittavaksi huikopalaksi voi ostaa pieniä herkullisia leipäsiä tai kaurapuuroa eri lisukkeineen.

Varsinais-Suomen osasto on tänä vuonna lyhyt ja ytimekäs, mutta samalla hyvinkin herkullinen. Paikalle saapuu maakunnan hillomestari ruusunterälehtihilloineen ja osastolla saa maistella maittavaa ohrapuuroa. Tarjolla on myös erilaisia makkaratuotteita sekä vuohen- ja lehmänmaitojuustoja.

Pirkanmaan tarjonta on sekoitus perinteitä ja trendikkäitä uutuuksia. Tarjolla on niin ruisleipää kuin alueelle ominaista ohrajauhoista valmistettua maukasta ja rapsakkaa rievää. Osastolta saa myös luomulaatuisia salaatin kastikkeita, raikkaita ituja, gluteenittomia leivonnaisia, erilaisia marjatuotteita, viininlehtikääryleitä tai vaikkapa mausteita ja suklaata. Lisäksi tarjolla on lähi-chiliä, kotimaista spelttiä sekä kvinoaa ja löytyypä myös baari, joka valmistaa katuruokaa pirkanmaalaisista herkuista.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson yhteisellä osastolla myynnissä on mm. ilmakuivattua porsaanlihaa, lammastuotteita, hilloja, hyytelöitä, mehuja ja viime vuodestakin suosittuja läppiä. Läpät ovat piirakoita, joihin on täytteeksi käytetty joko kasviksia tai lampaanlihaa. Osastolla esitellään myös paikallista leipäkulttuuria ja tarjolla on myös makumaistatuksia.

Etelä-Pohjanmaan osastolla myydään sekä herkullisia ruoka-annoksia että tuotteita kotiin viemiseksi. Tarjolla on niin erilaisia liha- ja juustotuotteita kuin leipomo- ja marjatuotteitakin. Osastolta löytyy erikoisuutena mm. paahdettua ja rouhittua pellavaa.

Keskisuomalaiset elintarvikeyritykset, tuottajat ja valmistajat esittelevät alueen parhaita lähiruokaherkkuja. Tarjolla on niin saarijärveläistä kirjolohta, erilaisia lihatuotteita, kastikkeita kuin saaristolaisleipää ja piirakoitakin. Keski-Suomen keittiömestarit valmistavat torstaina ja perjantaina maistiaismenuja, joihin on koostettu herkullinen valikoima keskisuomalaisia tuotteita.

Pohjois-Karjalan osastolla esittäytyy makuelämysten koko kirjo. Osastolla paistetaan jälleen tuhansia aitoja karjalanpiirakoita. Tarjolla on myös mm. sultsinoita, ohrapuolukkarönttösiä, vatruskoja, ruislastuja, pipareita ja mustikkapiiraita, ruisleipää, laaja valikoima gluteenittomia tuotteita, luomujauhoja, marjajalosteita, maatilalla valmistettua jäätelöä, hunajatuotteita ja villisikaa.

Lapin osastolla tarjolla on niin säilykkeitä, savulihoja kuin makkaroitakin kotimaisesta riistasta ja lampaanlihasta. Lisäksi voit maistella erilaisia leipomo- ja konditoriatuotteita sekä marjoista tehtyjä luomumehuja ja smoothieita, hilloja tai vaikkapa marjaviinejä. Osaston lättykahvilassa voi hetkeksi pysähtyä nauttimaan lappilaisista tuotteista valmistettuja täytettyjä ohukaisia ja kahvia. Hiukopalaksi tarjolla on myös esimerkiksi poron kuivalihaa ja Inarinjärven savustettua kalaa.

Monipuolisessa lavaohjelmassa grillataan herkkuja eri puolilta Suomea ja kuullaan eri maakuntien ruokakulttuureista. Lisäksi pureudutaan ruokakasvatukseen monesta eri näkökulmasta.

Kaikki näytteilleasettajat ja aukioloajat www.herkkujensuomi.fi tai Facebookissa www.facebook.com/HerkkujenSuomi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *