Äktasmak.fi nyhetsbrev

Februari 2017

Det är viktigt för närmatskonsumenten att känna sin matproducent
Populariten av närmat håller på att stabilisera sig från trend till bestående fenomen. Konsumenterna vill veta var deras mat växer och vem som odlar den. Det är viktigt för dem att träffa närmatsproducenterna och de är beredda att betala producenten en rättvis ersättning för nära producerad mat. Läs mer

Rågbrödet är finlands nationalrätt
Topplaceringar fick också maträtten Karelsk stek, de Karelska pirågerna och stekt fisk med potatismos. Läs mer

Ge förslag på Finlands bästa matturismprodukt
Hungy for Finland – nationella matturismtävlingen 2017 är nu öppnad, delta i tävlingen innan 31.3. Läs mer

Årets viktigaste gärning närmaten till godo är öppen att ansökas
Lähiruoka & Luomu -evenemanget söker en lämplig kandidat att belönas med Vuoden lähiruokateko-priset (Årets närmatsgärning), delta senast idag (28.2.). Läs mer

Kommande evenemang och andra aktuella:

  • Urvalsguide för grönsakernas kvalitetssystem, läs mer
  • Handboken för användaren av ekologiska produkter har publicerats, läs mer
  • Webbseminariet Mikä lähiruoassa koukuttaa? (Vad är det inom närmat som framkallar beroende?) 14.3. klo 10.00, ilmoittautuminen
  • Webbseminarier ”samarbetsprojekt mellan företag”, 20. och 23.3. kl 10.30, läs mer
  • MiniHackathon: Digital betjäning och leveranskedjor (Elintarvikealan digipalvelut ja toimitusketjut) i Helsingfors 7.4., läs mer
  • Tapahtumakalenteri aitojamakuja.fi:ssä

Aktuell information om ekofrågor finns på luomu.fi-webbplatsen

Beställ vårt nyhetsbrev


Aitojamakuja.fi eller äktasmak.fi-webbplatsen främjar småföretagares synlighet och sökbarhet samt ökar kännedomen om småskalig produktion av livsmedel.
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
www.aitojamakuja.fi/blogi

Mer info:     Brahea Centrum vid Åbo Universitet
Päivi Töyli, projektledare, tfn. 040 189 1929, paivi.toyli[at]utu.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *