Löydä juuresi, antaudu avokukolle

Mitä jos puhuisimme ruokakulttuuristamme samalla intohimolla kuin italialaiset? Entä jos esittelisimme maakuntiemme herkkuja yhtä ylpeinä kuin ranskalaiset omiaan?

Modernia maakuntaruokaa -kirja on ylistys suomalaiselle ruokakulttuurille. Sen 95 ruokaohjetta on laadittu perinnereseptejä kunnioittaen, mutta rohkeasti uudistaen. Jokainen maakunta saa oman menukokonaisuutensa, joissa hyödynnetään seudulle ominaisia ruokia ja raaka-aineita. Upeista kuvista välittyvät maakuntien tunnelmat ja vuoden kiertokulku. Kattauksissa kunnioitetaan vanhojen pitopöytien eleetöntä estetiikkaa ja tuodaan samalla esiin suomalaisen käsityötaidon aarteita.

Idean isä on Satokausikalenterin perustajana tunnettu Samuli Karjula. Toteutuksesta vastaavat ruoka-alan ammattilainen Juuli Hakkarainen ja valokuvaaja Kaisu Jouppi. Kirjassa hyödynnetään myös Marttojen tietotaitoa. Kirja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Maakuntaruoista on lupa olla ylpeä. Riemuitkaamme rikkaasta ruokaperinteestämme, upeista satokauden raaka-aineista ja yhdessä syömisen nautinnosta!

  • Julkaisuajankohta: toukokuu 2017
  • Kustantaja: Satokausikalenteri/Sesonkia Oy
  • Sivumäärä: 298
  • Hinta: 34,95 e
  • Kirjan voi ostaa osoitteesta: satokausikalenteri.fi

Lisätietoa ja inspiraatiota: maakuntaruoka.fi – @maakuntaruoka

Lisätiedot: Juuli Hakkarainen 040 564 6847, juuli.hakkarainen@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *