Millaista kehittämistyötä on tehty maakunnallisesti ja valtakunnallisesti lähiruoan tunnettuuden edistämiseksi ja paikallisen ruoan saamiseksi kuluttajille, ammattikeittiöihin ja kauppaan? Valtakunnallinen Aitoja makuja II -hanke sekä Parasta Pöytään Pirkanmaalta -hanke järjestivät lähiruokaseminaarin, jossa pureuduttiin lähiruokabisneksen tulevaisuuden näkymiin niin yrittäjän kuin kehittäjän näkökulmasta sekä esiteltiin toimintatapoja ja välineitä lähiruokasektorin kilpailukyvyn parantamiseksi.
Katso tarkempi ohjelma ja puhujaesittelyt Lahiruoka-on-bisnes-09102014
Lähiruoka on bisnes! -seminaari järjestettiin NordicFood 2014 -messujen yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa www.nordicfoodexpo.fi
Lähiruoka on bisnes -seminaarissa oli käytössä hashtag #lähiruokaonbisnes. Twitterissä jaettua
Seminaarin esitykset (pdf)
Kirsi Viljanen:
Lähiruokatulevaisuus – katsaus alan kehittymiseen ja tulevaisuuden kehittämistoimenpiteisiin Kirsi_Viljanen_lahiruokaonbisnes
http://lahiruokaohjelma.blogspot.fi/
Youtube: NordicFood/NordicPack: Lähiruokatulevaisuus
Anette Mellin:
Parasta Pöytään Pirkanmaalta hankkeen neljä vuotta tiiviisti Anette_Mellin_lahiruokaonbisnes
www.parastapoytaan.fi
Youtube: Aitoja makuja – lähiruoka on bisnes!
Päivi Töyli:
Aitoja makuja, mitä sai aikaan ja miten, valtakunnallinen yhteistyö Paivi_Toyli_lahiruokaonbisnes
www.aitojamakuja.fi
Heikki Penttilä: Tulevaisuuden markkinointikanavat
www.pottufarmi.fi
Youtube: NordicFood/NordicPack: Lähiruoka on bisnes – yrittäjäpuheenvuoro
Johanna Mattila:
Suoramyynti lähiruoan tuottajatiloilta – tuottajaoppaan esittely Johanna_Mattila_lahiruokaonbisnes
www.aitojamakuja.fi/suoramyynti
Leena Viitaharju:
Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset – tuloksia Leena_Viitaharju_lahiruokaonbisnes
www.helsinki.fi/ruralia/julkaisut/pdf/Raportteja118.pdf
Youtube: NordicFood/NordicPack 2014: Lähiruoan aluetaloudelliset vaikutukset
Heidi Valtari:
Verkostoilla ja yhteistyöllä bisnestä maaseudulle Heidi_Valtari_lahiruokaonbisnes
www.ruokasuomi.fi
Youtube: NordicFood/NordicPack: Ruoka ja matkailu – valtakunnallinen yhteistyö