Aitojamakuja.fi uutiskirje

Elokuu 2014

Vaihtoehtoisia tapoja ostaa suoraan tuottajalta
Haluat ostaa suoraan tuottajalta, mutta et halua lähteä kiertelemään jokaisen tuottajan luona erikseen. Miten tämän yhtälön voi ratkaista? Vaihtoehtoisia ostokanavia löytyy, joista tässä esitellään REKO-malli, ruokapiirit ja ruokaosuuskunnat. Lue lisää

Iloitaan kauden kotimaisista kasviksista!
Elo-syyskuussa kotimaisten kasvisten tarjonta on erityisen runsasta. Kauppojen ja torien hyllyiltä sekä omista puutarhoistakin löytyy kesäporkkanoita, salaatteja, kesäkurpitsaa, punaisiksi kypsyneitä tomaatteja, monenlaisia yrttejä, marjoja ja vaikka mitä. Suurin osa kasviksista on nyt myös maukkaimmillaan. Lue lisää

Perusteita lähiruoan vastuulliseen valintaan
Hiljattain julkaistuun Argumenttipankkiin on koottu kaikki tärkeimmät lähiruoan ekologisen kestävyyden osa-alueet. Argumentit antavat kuluttajille perusteita lähiruoan vastuulliseen valintaan ja tuottajille eväitä kertoa asiasta. Lue lisää

Maaseudun mahtavin Kauppa-auto tuo maut lähelle
Onko tämä ihan oikea myymäläauto? Kysymys on kuulunut alkukesän aikana lukuisien kiinnostuneiden huulilta, kun he ovat astuneet sisään Maaseudun mahtavimpaan Kauppa-autoon. Lue lisää

Tapahtumia syksyllä 2014

Lähiruoka on bisnes! -seminaari
Tampereella 9.10. Aitoja makuja II ja Parasta Pöytään Pirkanmaalta -hankkeiden yhteisseminaari. Lue lisää

Aitoja makuja -kiertue maakunnissa

Aitojamakuja.fi esittäytyy tämän vuoden aikana eri puolilla Suomea Aitoja makuja -kiertueella. Tavoitteena on, että saadaan sivustolle lisää näkyvyyttä eri puolilla Suomea ja samalla palautetta sivustosta niin käyttäjiltä kuin sivustolla mukana olevilta yrityksiltä. Palaute on tähän mennessä ollut positiivista ja saatuja kehittämisideoita viedään eteenpäin mahdollisuuksien mukaan.

Seuraavat kiertuekohteet ovat:

Uutisia muualta


Aitojamakuja.fi on valtakunnallinen elintarvikeyritysten hakupalvelu ja monipuolinen elintarvikeyrittäjyyden tietolähde, jota ylläpitää Aitoja makuja II -hanke. Sivusto lisää elintarvikealan pienyrittäjyyden näkyvyyttä ja löydettävyyttä sekä tietoisuutta alan pientuotannosta.
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
www.aitojamakuja.fi/blogi

 

Lisätietoja:   Turun yliopiston Brahea-keskus
Päivi Töyli, projektipäällikkö, puh. 040 189 1929, paivi.toyli[at]utu.fi
Johanna Mattila, koordinaattori, puh. 040 565 8121, johanna.mattila[at]utu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *