Pienmeijeripäivät syksyllä 2014

Kiinnostaako maidon jatkojalostus? Tarvitsetko lisätietoa maitoprosesseista? Oletko kiinnostunut luomumaitojalosteista?

Hämeen ammatti-instituutin meijerialan koulutusohjelma järjestää valtakunnalliset Pienmeijeripäivät. Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille pienimuotoisesta maidonjalostuksesta kiinnostuneille, kuten esimerkiksi maidon jatkojalostusta harkitseville, elintarvikealan kehittäjille, luomumaidontuottajille, lähiruokatoimijoille ja elintarvikevalvontaa tekeville. Pienmeijeripäiville on vapaa pääsy. Päivät järjestetään seuraavilla paikkakunnilla:

  • 26.9. Tervola, yhteistyössä ammattiopisto Lappian kanssa
  • 3.10. Kuopio
  • 10.10. Seinäjoki
  • 14.11. Hämeenlinna

Päivän aikana esitellään pienimuotoisen maidonjalostuksen hyviä käytäntöjä sekä luomumaidonjalostusta – näistä on laadittu verkkoon Pienmeijeriopas. Lisäksi kerrotaan pienmeijeritoiminnasta elintarvikevalvontaviranomaisen näkökulmasta sekä kuullaan yrittäjän kokemuksista maidonjalostustoiminnan aloittamisesta. Päivien pitopaikat ja tarkemmat ohjelmat sekä ilmoittautumiset löytyvät sivulta www.hamk.fi/pienmeijeripaivat2014

Pienmeijeriopas sekä -päivät ovat osa ”Pienmeijerien kasvun edellytykset”-tiedonvälityshanketta. Tavoitteena on helpottaa uusien pienmeijerien syntymistä sekä tehostaa olemassa olevien yritysten tuotantovolyymia ja parantaa niiden kannattavuutta. Hankkeella halutaan lisätä pienmaidonjalostajien tietämystä tuotteiden valmistuksesta, elintarvikelainsäädännöstä, luomumaidonjalostuksesta sekä omavalvonnasta, sekä antaa esimerkkejä näihin liittyvistä käytännön toimenpiteistä. Lisäksi tavoitteena on elintarvikevalvontaa toteuttavien viranomaisten ja alan kehittäjien sekä kouluttajien perehdyttäminen pienmeijeritoiminnan erityispiirteisiin.

Lisätiedot:
Hämeen ammatti-instituutti:
johanna.aho@hamk.fi
050 574 5066

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *