Eduskunnan lähiruokapäivän seminaari 19.9.

Seminaari järjestetään Eduskunnan pikkuparlamentin kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3, klo 9.30-11. Pihaan tulee myös Maaseudun mahtavin Kauppa-auto, jonne voi piipahtaa ostoksille vaikka ohikulkumatkalla.

Olemme alkaneet kiinnittää yhä enenevässä määrin huomiota siihen mitä omaan ostoskoriimme keräämme ja hyvin usein koriin päätyy oman maan tuotteita. Toinen asia on sitten se mitä syödään esim. työpaikkaruokaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Julkisissa ruokapalveluissa valmistetaan n. 400 miljoonaa annosta vuodessa. Monesti me päättäjät puhumme kauniisti lähiruuasta, mutta toteamme, ettei kilpailulainsäädännön vuoksi asialle voi tehdä mitään. Kyllä voi. Julkisessa joukkoruokailussa voi suosia kotimaista. Kun asetetaan laatuvaatimuksia tuotteille, saadaan tuloksena suomalaista ruokaa. Kunnan pitää tehdä strateginen hankintalinjaus, että ruokahuollon toimijat ja hankinnoista vastaavat voivat tehdä hankinnat sen pohjalta. Näin tuetaan seudun työpaikkoja ja elinvoimaa.

9.30 Seminaarin avaus maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo
9.35 Lähiruuan aluetaloudelliset vaikutukset, Leena Viitaharju, projektipäällikkö KTM
10.00 Kilpailutus, julkiset ruokahankinnat:
Dalsbruks skola, Kemiönsaari, keittiöesimies, kokki Jari Lehtivaara
Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri, ravintopalvelupäällikkö Merja Väänänen
10.25 Lähipuoti Remeksen yrittäjä Kimmo Remes
10.30 Paneelikeskustelu: Viitaharju, Lehtivaara, Väänänen
10.55 Seminaarin yhteenveto, eduskunnan lähiruokakerhon pj. kansanedustaja Anne Kalmari
Seminaarin juontaa Hanne Husso, hankepäällikkö, EkoCentria Kestävät hankinnat

llmoittautuminen 17.9.2014 mennessä eija.harju@eduskunta.fi.

Tervetuloa!

järj. Eduskunnan lähiruokakerho ja Ruokaryhmä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *