Uusi suoramyynnin ohjeistus palvelee yrittäjiä ja kuluttajia

Aitoja makuja on yhdessä MTK:n ja SLC:n kanssa koostanut yrittäjille ohjeistuksen suoramyynnin ja elintarvikkeiden jatkojalostuksen aloittamiseen.

Kuluttajat kaipaavat lyhyitä, helposti jäljitettäviä toimitusketjuja, johon suoramyynti tarjoaa vastauksen. Joka toinen kuluttaja on ostanut ruokaa suoramyynnin kautta viime vuoden aikana (52 %) ja yli 80 % heistä aikoo tehdä niin seuraavanakin vuonna (Suomen Gallup Elintarviketieto 2013).

Toisaalta yrittäjälle suoramyynti luo mahdollisuudet parempaan tuottajahintaan, riippumattomuuteen oman yrityksen toiminnan suunnittelussa sekä kohdennetumpaan resurssitehokkaaseen markkinointiin. Muun muassa tämän vuoksi maatalousyrittäjät ovat entistä kiinnostuneempia suoramyynnin aloittamisesta (Suomen Gallup Elintarviketieto 2014).

Yksi iso kysymysmerkki ja kompastuskivi suoramyynnin edistämiseksi ovat olleet elintarvikelainsäädännön erilaiset tulkinnat pienimuotoiselle, vähäriskiselle toiminnalle. Tämä on noussut esiin myös maatalousyrittäjien keskuudessa (Suomen Gallup Elintarviketieto 2014).

Tämän vuoksi suoramyyntiohjeistuksen ensisijaisena tarkoituksena onkin toimia työkaluna suoramyyntiä ja/tai elintarvikkeiden jatkojalostustoimintaa suunnittelevalle yrittäjälle. Oheistus vastaa kysymyksiin: Miten pääsen alkuun? Mitä lupia tarvitsen? Kenelle ja kuinka paljon voin tuotteitani myydä? Suurena tavoitteena on madaltaa yrittäjien kynnystä aloittaa tuotteiden suoramyynti ja jalostustoiminta sekä vastata yhä kasvavien markkinoiden kysyntään. Tutustu suoramyynnin ohjeistukseen: www.aitojamakuja.fi/suoramyynti

Tilaisuuden jälkeen ohjeistukset jalkautetaan yrityksille maakuntakohtaisissa tilaisuuksissa, joita pidetään mm.
KoneAgriassa Pihvikarjaliiton järjestämä seminaari, Jyväskylä 8.10.
Pohjois-Savo 8.10.
Lähiruoka on bisnes! -seminaari, Tampere 9.10.
Liminka 15.10.
Rovaniemi  22.10. klo 12-15
Hollola 29.10.
Turku 11.11.
Luumäki 12.11., klo 12
Mikkeli & Pieksämäki 13.11.
Iisalmi 13.11. klo 10-14 Olvi-halli
Savonlinna & Juva 14.11.
Kuopio 24.11. klo 10-14 Maaseutuhotelli Eevantalo
Tampere, Ahlman 27.11.
Hyvinkää, Knehtilän tila  3.12. Hyvinkaa
Lohja, Koivulan kartano 4.12. Lohja
Juuka 8.12. Suoramyyntiohjeistuksen_info_8 12 2014_Juuka
Kitee 9.12. Suoramyyntiohjeistuksen_info_9 12 2014_Kitee
Kajaani 10.12.

Tapahtumapäiviä tulee lisää ja ohjelmat tarkentuvat. Seuraa ilmoittelua www.aitojamakuja.fi -sivuilla ja www.facebook.com/aitojamakuja.fi

Lisätietoja:
Aitoja makuja II: Johanna Mattila, 040 565 8121, johanna.mattila@utu.fi Turun yliopiston Brahea keskus
MTK ry.: Anni-Mari Syväniemi, 050 511 8909, anni-mari.syvaniemi@mtk.fi , MTK ry
SLC r.f.: Johan Åberg, 040 523 3864, johan.aberg@slc.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *