Aitojamakuja.fi uutiskirje

Lokakuu 2014

Uusi suoramyynnin ohjeistus palvelee yrittäjiä ja kuluttajia
Aitoja makuja on yhdessä MTK:n ja SLC:n kanssa koostanut yrittäjille ohjeistuksen suoramyynnin ja elintarvikkeiden jatkojalostuksen aloittamiseen. Ohjeistusta esitellään infopäivissä eri puolilla Suomea, tule mukaan! Seuraa myös www.aitojamakuja.fi/suoramyynti usein kysyttyä -palstaa, jonka kysymyksiin vastaamme yhteistyössä Eviran kanssa. Lue lisää

Broilerifilee päihittää lihapullat ilmastokisassa
Lounasvaihtoehdot ovat tänään broilerifilee, lihapullat, lohikastike ja bataattikeitto. Minkä ottaisin? Mitä tekisi eniten mieli? Entä millä olisi pienin hiilijalanjälki? Lue lisää

Lähiruoan käyttäjä on muutosvalmis ja suosii vaihtoehtoisia ruoanhankintatapoja

Kuluttajat suhtautuvat positiivisesti lähiruokaan, mutta lähiruoan käyttäjiksi sitoutuneet poikkeavat arvoiltaan ja asenteiltaan muista kuluttajista. Lue lisää

Vesangan päiväkoti-koululla syödään paikallista kalaa ja porkkanaa
Jyväskylässä on käynnistynyt kesän 2014 aikana Lähiruokaa resurssiviivaasti julkisiin keittiöihin -hanke, jolla pyritään helpottamaan lähiruoan käyttöä julkisissa ammattikeittiöissä. Lue lisää

Lähiruoka on bisnes! -seminaarin esitykset blogissa Lue lisää

Tulevia tapahtumia

Ruokaa ja matkailua -hanketreffit 2014
Matkailu- ja ruoka-alan toimijat kutsutaan kuulemaan ja keskustelemaan, miten alaa viedään eteenpäin ja mitä voitaisiin tulevaisuudessa tehdä. Lue lisää

Kekrikemut –iloinen sadonkorjuujuhla 5.11. klo 19-22 Jätkänkämpällä Kuopiossa.

Pienmeijeripäivä Hämeenlinnassa 14.11 Lue lisää

Valtakunnalliset Luomupäivät Seinäjoella 25.-26.11.

Komiasti luomua on Luomupäivien teema vuonna 2014. Tapahtuma on  tarkoitettu kaikille luomusta kiinnostuneille. Lue lisää

Uutisia muualta

  • Portaat luomuun: Ensimmäiset Luomu SM voittajat selvillä, ravintolasarjan voiton vei Ravintola LEO, Julkisten ruokapalveluiden sarjan voitti Hyria koulutus Oy ja kunniamaininnan sai Turun Steiner-koululle, jossa ruokapalvelun tuottaja on Puolalan keskuskeittiö. Portaat luomuun -tiedote
  • Luomuasioista ajankohtaisin tieto löytyy luomu.fi -sivustolta
  • Lähi- ja luomuruoan saavutettavuus Pohjois-Pohjanmaalla – RuokaGIS-hankkeen loppuraportti, MTT Raportti 152

Aitojamakuja.fi on valtakunnallinen elintarvikeyritysten hakupalvelu ja monipuolinen elintarvikeyrittäjyyden tietolähde, jota ylläpitää Aitoja makuja II -hanke. Sivusto lisää elintarvikealan pienyrittäjyyden näkyvyyttä ja löydettävyyttä sekä tietoisuutta alan pientuotannosta.
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
www.aitojamakuja.fi/blogi

Lisätietoja:   Turun yliopiston Brahea-keskus
Päivi Töyli, projektipäällikkö, puh. 040 189 1929, paivi.toyli[at]utu.fi
Johanna Mattila, koordinaattori, puh. 040 565 8121, johanna.mattila[at]utu.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *