Äktasmak.fi nyhetsbrev

Oktober 2014

Det finns möjligheter i direktförsäljning – äkta smak guide för direktförsäljningen blir färdig
Äkta smak har gjort en guide för småskalig livsmedelsförädling och direktförsäljning tillsammas med SLC och MTK www.aktasmak.fi/direktforsaljning. Informationen om guiden sprids efter tillfället ut till regionerna och till företagen. Läs mer

Broilerfilé vinner över köttbullar i klimattävlingen
Lunchalternativen är broilerfilé, köttbullar, laxsås och batatsoppa idag. Vilken skulle du välja? Vad skulle du helst vilja ha? Vilken har det minsta klimatavtrycket? Läs mer

På Vesankas daghem-skola äter man lokal fisk och morot
Under sommaren 2014 startades i Jyväskylä projektet Lähiruokaa resurssiviisaasti julkisiin keittiöihin (Närmat resursklokt till offentliga kök) som strävar till att underlätta användningen av närmat i professionella kök. Läs mer

Lähiruoka on bisnes! (Närmat är en business!)-seminariets presentationer på www.aitojamakuja.fi/blogi/?p=232 (på finska)

Kommande evenemang

Projektträffar för mat och turism
I november ordnas två mat- och turism-projektträffar, i Tavastehus 4.11 och i Uleåborg 6.11. Läs mer

Pienmeijeripäivä i Tavastehus 14.11 Läs mer på finska

Valtakunnalliset Luomupäivät i Seinäjoki 25.-26.11.
Läs mer på finska

Nyheter från andra håll


Aitojamakuja.fi eller aktasmak.fi-webbplatsen drivs av det riksomfattande Äkta smaker II-projektet (2012-2014), som främjar småföretagares synlighet och sökbarhet samt ökar kännedomen om småskalig produktion av livsmedel. Projektet genomförs inom Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland och det finansieras av Tavastlands ELY-central som ett riksomfattande projekt.
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
www.aitojamakuja.fi/blogi

Mer info:     Brahea Centrum vid Åbo Universitet
Päivi Töyli, projektledare, tfn. 040 189 1929, paivi.toyli[at]utu.fi
Johanna Mattila, koordinator, tfn. 040 565 8121, johanna.mattila[at]utu.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *