Infotilaisuudet suoramyyntiohjeistuksesta kiinnostavat, tule mukaan!

Suoramyyntiohjeistus on kiinnostanut eri puolilla Suomea. Tilaisuuksissa on käyty vilkasta keskustelua ja etsitty yhdessä ratkaisuja esiin nousseisiin ongelmiin.

www.aitojamakuja.fi/suoramyynti -sivuilta löytyy ohjeistuksia kolme riippuen toiminnan sijoittimisesta valvonnan portaikosta. Ohjeistukset on jaettu toiminnan laadun mukaan alkutuotannon tuotteiden suoramyyntiin, elintarvikkeiden vähittäismyyntiin sekä pienimuotoiseen elintarvikkeiden valmistukseen ja myyntiin. Niissä käsitellään mm. omavalvontaa, kuljetusta, lupia, rakenteellisia ja toiminnallisia vaatimuksia myynnille ja valmistukselle. Nettisivuilla on paljon linkkejä ja malleja, jotka auttavat yrittäjää eteenpäin.

Erityisesti nettisivujen ”usein kysyttyä” -palsta on ollut suosittu. Samantyyppiset kysymykset mietityttävät yrittäjiä eri puolilla Suomea, joten näiden kysymysten esiin nostaminen ja niihin vastaaminen on tärkeää, jo valvonnan tasavertaistamisenkin kannalta. Yrittäjät voivat lähettää oman kysymyksensä ”kysy meiltä” -linkin kautta, joihin etsimme vastauksia yhteistyössä Eviran kanssa. Kaikissa kysymyksissä yrityksiä palvelevat myös aitoja makuja aluejäsenet ja kunnan elintarvikevalvontaviranomaiset.

Tähän mennessä pidettyihin tilaisuuksiin on osallistunut reilu 100 yrittäjää. Yrittäjien lisäksi tilaisuuksiin on osallistunut myös elintarvikealan neuvojia kuin valvonnan ammattilaisia. Keskusteluyhteys eri toimijoiden välillä onkin ollut erittäin tärkeä asia. Yrittäjät ovat saaneet heti kysyttyä mieltä askarruttavat asiansa oman alueen valvojalta ja samalla valvojille on laajentunut käsitys niistä ihan käytännön tason ongelmista, joihin yrittäjä törmää omassa toiminnassaan. Toki kaikkiin kysymyksiin ei ole heti osattu vastata ja ne onkin välitetty Eviralle, mistä vastaukset on saatu nopeasti. Kysymykset vastauksineen julkaistaan www.aitojamakuja.fi/suoramyynti ajankohtaista -palstalla.

Maakunnalliset tilaisuudet järjestetään yhteistyössä kunkin alueen aitoja makuja aluejäsenen ja MTK/SLC -liittojen kanssa. Tarkista alla olevasta listasta, missä ja milloin infopäiviä pidetään.
KoneAgriassa Pihvikarjaliiton järjestämä seminaari, Jyväskylä 8.10.
Pohjois-Savo 8.10.
Lähiruoka on bisnes! -seminaari, Tampere 9.10.
Liminka 15.10.
Rovaniemi  22.10. klo 12-15
Hollola 29.10.
Turku 11.11.
Luumäki 12.11., klo 12
Mikkeli & Pieksämäki 13.11.
Iisalmi 13.11. klo 10-14 Olvi-halli
Savonlinna & Juva 14.11.
Kuopio 24.11. klo 10-14 Maaseutuhotelli Eevantalo
Tampere, Ahlman 27.11.
Hyvinkää, Knehtilän tila  3.12. Hyvinkaa
Lohja, Koivulan kartano 4.12. Lohja
Juuka 8.12. Suoramyyntiohjeistuksen_info_8 12 2014_Juuka
Kitee 9.12. Suoramyyntiohjeistuksen_info_9 12 2014_Kitee
Kajaani 10.12.

Keväällä 2015
Laukaassa 16.2. Keski-Suomi
Seinäjoella 18.2. Etela-Pohjanmaa
Nakkilassa 24.2. Satakunta

Seuraa ilmoittelua www.aitojamakuja.fi -sivuilla ja www.facebook.com/aitojamakuja.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *