Yhteistyölle ja uusille innovaatioille on tilausta. Yrittäjien puheenvuoroissa nousivat esiin lähiruoka ja biotalous.
Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän maaseutuyrittäjyysseminaarissa 3.2.2015 kuultiin esimerkkejä ja keskusteltiin yrittämisen edellytyksistä. Raaseporissa Pohjan kylässä toimiva Deli-Tukku on lähiruokaan keskittyvä myymälä, ravintola ja kohtaamispaikka niin muualta tuleville kuin paikkakuntalaisille, kertoi yrittäjä Jan Westman. Pienpanimo Hiisin Mika Silajärvi puolestaan kertoi, miten tehokkaasti ohra hyödynnetään pienpanimon toiminnassa raaka-aineena ja lopulta polttoaineena.
Lisää seminaarista löytyy maaseutupolitiikka.fi:n ajankohtaisista uutisista ja Lähiruokaohjelman blogista.