´Matbranschens Zlatan´ till Åland

Med anledning av konferensen New Nordic Lifestyle har Claus Meyer, Nordens främsta gastronomiska entreprenör valt att komma till Åland.

När vi pratar med Michael Björklund för att fråga vem den där Claus Meyer är, som skall komma till Åland? ” – Claus Meyer!!? – Tänker er att det Zlatan är för sportbranschen är Claus Meyer för matkulturen!” säger Björklund med ett skratt. Claus Meyer är en fantastik källa till inspiration för mig. Han har jobbat långsiktigt och målmedvetet med konceptualisering av närproducerat.

Med anledning av konferensen New Nordic Lifestyle har Claus Meyer, Nordens främsta gastronomiska entreprenör valt att komma till Åland. Meyer har förutom att starta den välrenommerade stjärnkrogen Noma i Köpenhamn, som utsetts till väldens bästa restaurang tre år i rad, även varit en av de främsta utvecklarna av det nordiska köket och initiativtagare till det Nordiska köksmanifestet. I sitt Matlabb har han förutom forskningsprojekt även gett möjligheter till ungdomar att experimentera och utveckla mat.
I mars kommer han alltså till Åland och kommer förutom att vara en av föredragshållarna på konferensen, även att åka runt på Åland tillsammans med Michael Björklund och möta ett antal utvalda producenter.

“Vi är otroligt glada att Claus Meyer valt att besöka Åland” säger Lena Brenner, landsbygdsutvecklare. Meyer är en filantrop, utvecklare och entreprenör, och vi hoppas att han med sin bakgrund och erfarenhet har många idéer om hur man kan utveckla de nordiska råvarorna och skapa mervärde för producenterna. Vi hoppas att hela Norden tar chansen och kommer till Åland för att lyssna på honom.”

Den 12 mars arrangerar Medimar i samarbete med Ny Nordisk Mat Åland konferensen New Nordic Lifestyle – välmående, mat, rörelse och sinne på Alandica i Mariehamn.

Övriga föredragshållare
Marie Ryd, Vetenskapsjournalist och disputerad inom medicinsk vetenskap, utbildad vid Karolinska Institutet kommer att tala om motionens betydelse för hjärnan. Läs mer om Marie på www.holone.se/sv/

PhD Rickard Tellström, docent i måltidskunskap, verksam i Grythyttan samt aktuell från Historieätarna kommer att tala om 2000talets smakvändning i Norden – människors matval i historien och idag.

Mats Peterson är utbildad inom näringslära och fysiologi med inriktning på klinisk nutrition och näringsmedicin. I sitt föredrag Kraft och Lust kommer han att tala om hur du blir nummer ett vare sig det handlar om dig som idrottsman, säljare eller pappa. Läs mer om Mats Petersson på: matsvision.se

Dessutom kommer Medimar och HS Consulting att introducera sitt nya koncept MovEat och Tove Erikslund kommer att tala om Jag vill, jag kan, jag gör.

På kvällen arrangeras en festmåltid på Smakbyn hos Michael Björklund.

Vi önskar deltagare från hela Norden välkomna för att må bra, bli inspirerade och peppade till att prestera på topp både privat och yrkesmässigt.

För mer info om Claus Meyer se: http://www.clausmeyer.dk/en/
För med info om konferensen se: www.facebook.com/NewNordicLifestyle
Anmälan till konferensen hittar du på: www.medimar.ax

För ytterligare information om konferensen kontakta Projektkonsult projektkonsultaland@gmail.com
För ytterliga info om Claus Meyer kontakta Lena Brenner,+358 457 5267305, eller Michael Björklund, +358 18 43666

Ny Nordisk Mat har med stor framgång fört fokus på det Nordiska köket och våra lokala fina råvaror och i år firar det Nordiska köksmanifestet 10 år. För att uppmärksamma detta samt att bygga vidare på Ny Nordisk Mat konceptet har vi valt att bygga på med ytterligare byggstenar för välmående, nämligen rörelse och sinne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *