Ruokaihmiset kokoontuvat Kevätmessuille

Lähiruoka & Luomu -messut Messukeskuksessa 26.-29.3.

Hyvän ruoan ystävien kannattaa suunnata Messukeskukseen maaliskuun lopussa, sillä puutarhan, remontoinnin ja mökkeilyn tapahtumassa Kevätmessuilla on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon tarjontaa myös ruokaihmisille. Lähiruoka & Luomu -tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Kevätmessujen yhteydessä ja samaan aikaan käydään myös Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut.

Lähiruoka & Luomu -tapahtumassa voi tutustua ruoantuottajiin ympäri Suomen. Messuilta voi ostaa mukaansa herkkuja, joita joka kaupasta ei saa, tutustua ruoantuottajiin ja seurata ohjelmaa näytöskeittiössä.

Messuilla on mukana 40 näytteilleasettajaa. Tarjolla on muun muassa Mokkapuun luomukahvia, Murtolan Hamppufarmin hampunsiementuotteita, Vavesaaren luomumysliä, Vuonoksen jäätelöä, Snafun luomusalaattia, Robertsin hilloja ja mehuja, Rainigon luomukvinoaa, Linkosuon lähileipää, Kolatun Juustolan ja Jukolan juustolan juustoja, Lapin kaamoslihan riistaa, Arctic Choc -luomumakeisia, Rönttösrouvan rönttösiä ja Kotileipomo Anna-Liisa Sorsan karjalanpiirakoita ja paljon muuta.

Messuilla voi tutustua myös kahden suomalaisen lähiruoan verkkokaupan palveluihin, Oskarin Aittaan ja Lähipro:hon. Ruokaa kotiovelle tarjoaa myös Vaahteramäki Farmingin munataksi Eggspress. Ruokatieto Yhdistys ry tuo messuille näytöskeittiön ja Ruokavisa -kilpailun ja Ravitsemusakatemia esittelee ravitsemusosaamispalveluitaan. Philips tuo messuille uuden PastaMaker -pastantekokoneen ja antaa vinkkejä lapsiperheiden terveelliseen ruokailuun.

Lähiruoka & Luomun näytteilleasettajien videohaastatteluja esitetään Herkkusuu.fi -ruokaportaalissa ennen messuja ja messujen aikana.

Näytöskeittiössä nuorta osaamista ja HelsinkiMenu-mestareita

Ruokatiedon näytöskeittiössä torstaina kilpaillaan valtakunnallisen Ruokavisan loppukilpailu. Ruokavisa on yläkoululaisille suunnattu ruokaosaamiskilpailu ja finaalissa kolme ryhmää valmistavat kolmen ruokalajin ateriakokonaisuuden. Kilpailua voi seurata aamupäivän ajan ja voittaja julkistetaan klo 13.45.

Viikonlopun aikana Hyvää Suomesta -keittiössä voi seurata kokkausnäytöksiä ja maistella annoksia. Muun muassa HelsinkiMenu-ravintoloiden keittiömestarit valmistavat ravintoloidensa erikoisuuksia suomalaisista raaka-aineista.

Vuoden Kokki ja Tarjoilija -kilpailijoita kannustetaan puutarharavintolassa

Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruuskilpailut Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija käydään Oma Koti -messujen yhteyteen rakennetussa näytöskeittiössä. Kaksitoista kilpailijaa taistelee finaalipaikasta torstaina ja kuusi kokkia ja kuusi tarjoilijaa kisaa voitosta perjantaina.

Kilpailuja voi seurata messuille varta vasten rakennetusta Kokit puutarhassa -pop-up ravintolassa, joka juhlistaa samalla Vuoden Kokin 20-vuotisjuhlaa. Kokit puutarhassa -ravintolasta voi ostaa puutarhajuhlan henkeen pikkuannoksia, joita entiset vuoden kokit ovat suunnitelleet. Ravintola on auki myös lauantaina, jolloin näytöskeittiössä valitaan Suomen edustaja kokkien maailmanmestaruuskilpailuihin Bocuse d’Oriin.

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

Kevätmessut Messukeskuksessa Helsingissä 26.–29.3.2015. Samalla lipulla viisi tapahtumaa: Kevätpuutarha, Oma Koti, OmaMökki, Sisusta! ja Lähiruoka & Luomu. Tapahtumat järjestää Messukeskus. Samaan aikaan kilpaillaan Elo-säätiön Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut (26.–27.3.). Messut avoinna to – pe klo 10–18, la klo 9-18 ja su klo 10–17. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta. www.kevatmessut.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *