Lähiruokatukku paikallisruoan ketjussa

Lähiruokatukku, kuntakeittiöt, ruoan tuottajat ja jalostajat ovat yhteiseen pöytään istumisen kautta kehittäneet uusia tuotteita ja löytäneet tehokkaat tavat yhteistyölle.

Lähiruokatukku LähiPuoti Remes Oy on löytänyt oman paikkansa kuntakeittiöiden ja elintarvikkeita tuottavien yritysten välisessä yhteistyössä. Yhteisessä palaverissa on mietitty ateriapalvelupäälliköiden ja muutamien tuottajien kanssa kuntakeittiöihin sopivia tuotteita. Tällaisen yhteistyön myötä on syntynyt kuntakeittiöiden toiveiden mukainen keittojuuressekoitus tuoreista juureksista. Samalla on pureuduttu toimitusmalliin eli siihen, että kuntakeittiöt saavat juuri haluamansa mukaisia tuotteita oikean kokoisissa pakkauksissa ja oikeaan aikaan.

Tuottajille LähiPuoti Remes Oy tarjoaa yhteisen myynti- ja markkinointikanavan, jonka avulla tuotteet on mahdollista saada laajemmin markkinoille. Lähiruokatukku toimii tuottajan ja asiakkaan kohtaamispaikkana ja toiminta pohjautuu toimitusketjun läpinäkyvyyteen. Lähiruokatukun toiminta on käynnistetty Lounais-Suomen alueella, mutta tavoitteena on kasvaa valtakunnallisesti merkittäväksi lähiruoan jakelijaksi, joka toimisi tällaisella yrittäjävetoisella toimintamallilla.

Lue koko juttu Lähis-oppaasta http://flash.kunnat.net/2013/lahiruoka/#64/z


Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä -hankkeessa edistetään HoReCa-tukkukaupan, ammattikeittiöiden sekä paikallisten elintarvikeyritysten välistä yhteistyötä. Aitojamakuja.fi -sivustolla esitellään teemaan liittyviä hyviä käytänteitä.

Vuosina 2015-2017 toteutettavaa hanketta rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *