Luomun aluetaloudellisia vaikutuksia selvitetään

Luomutuottaja, vastaa kyselyyn!

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti toteuttaa Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa ja Luomuinstituutin osarahoittamaa kehittämishanketta, jonka tavoitteena on selvittää luomun aluetaloudelliset vaikutukset sekä edistää luomun tuotannon ja kysynnän parempaa kohtaamista. Tällä kyselyllä pyritään selvittämään luomutuotannon kustannuksia, kysyntää, tuotannon nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä.

– Uusi tieto auttaa tuottajia ja päättäjiä päätöksenteossa sekä toimenpiteissä, kun arvioidaan siirtymistä tavanomaisesta tuotannosta kohti luomutuotantoa tai luomun käyttöä, kertoo projektipäällikkö Leena Viitaharju Ruralia-instituutista.

Kyselyistä saatavaa aineistoa käytetään luomutuotannon skenaarioanalyysin tekemisessä. Vaikuttavuuslaskelmat toteutetaan Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa kehitetyllä laskentamenetelmällä, dynaamisella yleisen tasapainon aluemallilla (Reg-FinDyn).

Skenaarioiden tulokset kuvaavat luomutuotannon taloudellisia vaikutuksia, jotka kohdistuvat kansantalouden ja kaikkien Suomen maakuntien elinkeinoelämään ja työllisyyteen. Vastaavia laskelmia on Ruralia-instituutissa tehty aiemmin muun muassa lähiruuan käytöstä julkisella sektorilla.

Tuottajilta halutaan vastauksia

Vastaukset lyhyeen kyselyyn linkin kautta: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/59060/lomake.html

Selvityksen tulokset raportoidaan vain maakunta- ja tuotantosuuntatasoisina. Tilakohtaisia tuloksia tai tietoja ei raportoida missään vaiheessa. Tiedot pidetään luottamuksellisina.

Vastaukset ovat tärkeä osa selvitystä ja vaikuttaa merkittävästi työn onnistumiseen. Vastanneiden kesken arvotaan kylpylälahjakortti sekä kaksi kappaletta tuotepalkintoja. Lisäksi kaikille kyselyyn vastanneille lähetetään pdf-muotoisen loppuraportti.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Leena Viitaharju
050 415 1164
leena.viitaharju@helsinki.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *