EriMeno.fi auttaa erityisryhmiin kuuluvia matkailijoita

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys on tuottanut uuden EriMeno.fi -palvelun, joka auttaa mm. erityisruokavaliota noudattavia matkailijoita löytämään sopivan kahvilan tai ravintolan. EriMenossa käyttäjät kirjaavat kokemuksiaan majoitus- ja ravitsemuspalveluista. Hyväksi todettu käyntipaikka tallennetaan karttaan tietoineen, jolloin samoilla alueilla liikkuvat löytävät sen helposti.

– EriMenon avulla voit etsiä tietoa itsellesi tai läheisillesi soveltuvista, tietyllä alueella sijaitsevista ravitsemus-, majoitus-, matkailu- ja virkistyspalveluista. Verkkopalvelussa on maailmankartta, joten sinne voi kirjata pitkänkin matkan kokemuksia. EriMeno on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi, kertoo EriMenon kehittämispäällikkö Jonna Nurminen.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen mukaan EriMeno palvelee erityisesti erityisruokavaliota noudattavia, astmaatikkoja sekä liikunta-, näkö- ja kuulorajoitteisia. Palvelu hyödyttää myös lapsiperheitä, ikäihmisiä sekä luomu- ja lähiruuan ystäviä.

Vertaisen suositus parasta tietoa

Samaa sairautta potevat tai samoja palveluja tarvitsevat pystyvät jakamaan ja suosittelemaan kokemuksiaan toisilleen parhaiten. EriMeno tarjoaa siihen mahdollisuuden verkossa.

– Jos olet allerginen jollekin ruoka-aineelle, saatat pelätä ravintolassa syömistä vahinkoaltistumisen vuoksi. Ja keliaakikkona haluat kuulla toisilta, missä on tarjolla tuoreet gluteenittomat herkut. Tiedon puute luotettavista palveluista voi olla hankalaa tai jopa este palvelujen käyttämiselle. Vertaisten suosituksiin on helpompi luottaa kuin myyjän vakuutteluihin. EriMeno tarjoaa mahdollisuuden tämän tiedon jakamiseen nopeasti älypuhelimen avulla, Nurminen toteaa.

EriMenossa olevien kohteiden tietoja ylläpitävät käyttäjät. Palvelu on avoin ja maksuton kaikille. Palvelussa voidaan etsiä kohteita esimerkiksi ruokavalion perusteella, mm. kriteereillä maidoton, gluteeniton, munaton tai lähiruoka. Kohteen tyypiksi voidaan valita mm. kahvila, ravintola, majoituspaikka tai myymälä. Myös kohteen esteettömyydestä jaetaan tietoa.

EriMeno -verkkopalvelu on Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen hallinnoima ja se on toteutettu RAY:n tuella yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton ja Keliakialiiton kanssa. Teknisen kehitystyön ja toteutuksen on tehnyt Tampereen teknillisen yliopiston IISLab.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää myös Erimenu.fi -palvelua, josta erityisruokavaliota noudattavat saavat omaan ruokavalioonsa sopivia ruokaohjeita ja tietoja heille sopivista tuotteista. Tutustu palveluun osoitteessa: www.erimeno.fi.

Lisätiedot:
Kehittämispäällikkö Jonna Nurminen
erimenu@kolumbus.fi, p. 050 442 0880
Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ry

www.erimeno.fi
www.erimenu.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *