Äktasmak.fi nyhetsbrev

Juni 2015

Yrkeskök, HoReCa-partiaffärer och butiker är intresserade av att öka mängden av lokala livsmedel i sitt utbud.
För att främja samarbetet har man utvecklat ett enkelt varuleverantörens produktkort, som är ett ypperligt stöd vid samarbetsförhandlingar mellan småföretagare och köpare. Läs mer

Få yrkesköken som kunder med rätt produkturval
“Yrkeskök är vår grej”, sammanfattar marknadschef Henri Huttunen kundkretsen hos Marjavasu Oy. Från de första årens svartvinbärssaft har vi systematiskt närmat oss ett produkturval, som svarar på de krav som yrkeskök ställer. Läs mer

Erimeno.fi, På resan med matbegränsningar och hinderlöshet
Erimeno.fi är en samhällelig tjänst som fungerar på en karta. Läs mer

Majatalosta majataloon retket utsedd till Finlands bästa matturismprodukt

Juryn för tävlingen Hungry for Finland har valt konceptet Majatalosta majataloon retket (från värdshus till värdshus), som arrangeras gemensamt av fyra företag i Nurmes och Valtimo, till den bästa matturismprodukten i Finland. Priset till vinnarna utdelades av näringsminister Olli Rehn. Sammanlagt 77 förslag, som alla höll hög kvalitet, deltog i tävlingen. Läs mer

Kommande evenemang

Aktuell information om ekofrågor finns på luomu.fi-webbplatsen

Beställ vårt nyhetsbrev


Aitojamakuja.fi eller aktasmak.fi-webbplatsen främjar småföretagares synlighet och sökbarhet samt ökar kännedomen om småskalig produktion av livsmedel.
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
www.aitojamakuja.fi/blogi

Mer info:     Brahea Centrum vid Åbo Universitet
Päivi Töyli, projektledare, tfn. 040 189 1929, paivi.toyli[at]utu.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *