Elintarvikkeiden valmistaminen ja
pakkaamattomien eläinperäisten elintarvikkeiden myyminen

Vuonna 2012 voimaan astuneet vähäriskiseen toimintaan perustuvat lainsäädännön helpotukset mahdollistavat monia asioita (1258/2011 ja 164/2016)

MAHDOLLISUUKSIA:
Voit valmistaa eläinperäisiä elintarvikkeita kuten jauhelihaa, leikata lihaa, tehdä kalavalmisteita ilmoitetussa elintarvikehuoneistossasi (lihan tulee olla teurastettu hyväksytyssä laitoksessa, mutta sen jatkokäsittely on mahdollista elintarvikehuoneistossa). Näitä tuotteita voit myydä suoraan kuluttajille rajattomasti ja paikalliseen vähittäismyyntiin 1000 kg vuodessa ja 1000 kg ylittävältä osalta 30 % (esim. molempia sekä lihatuotteita 1000 kg että kalavalmisteita 1000 kg vuodessa ja 1000 kg ylittävältä osalta 30 %).

Voit valmistaa oman tilasi maidosta maitojalosteita. Näitä tuotteita voit myydä suoraan kuluttajille rajattomasti ja paikalliseen vähittäismyyntiin 1000 kg vuodessa ja 1000 kg ylittävältä osalta 30 %.

Paikallisen vähittäisliikkeen on sijaittava oman maakunnan tai sitä vastaavan alueen sisällä.

Tällä sivulla käsitellään elintarvikkeiden valmistamista ja myyntiä ilmoitetussa elintarvikehuoneistossa esimerkiksi lihan leikkuuta oman tilan elintarvikehuoneistossa, leipomotoimintaa, marjatuotteiden jalostusta, kasvisten suikalointia, ruoan valmistusta sekä kahvila- ja ravintolatoimintaa. Sivuilla kerrotaan keskeisimmät askelmerkit elintarvikkeiden valmistuksen ja myyntitoiminnan aloittamiseen. Kaikissa kysymyksissä sinua palvelee oman alueesi aitoja makuja jäsen sekä kuntasi elintarvikevalvontaviranomainen.

 


aitojamakuja.fi

m.aitojamakuja.fi email Aitoja Makuja Facebookissa
Yhteistykumppanit Turun yliopisto
© Aitojamakuja.fi • Elintarvikealan yritysten valtakunnallinen hakupalvelu