Tillverkning av livsmedel och försäljning av oförpackade, animaliska livsmedel

Det finns många lättnader inom livsmedelslag som främjar små livsmedelstillverkning (1258/2011).På den här sidan behandlas tillverkning och försäljning av livsmedel i den anmälda livsmedelslokalen, till exempel skärning av kött i den egna gårdens livsmedelslokal, bageriverksamhet, förädling av bärprodukter, strimling av grönsaker, matlagning samt kafé- och restaurangverksamhet.

MÖJLIGHETER:
Du kan tillverka animaliska livsmedel såsom malet kött, stycka kött och göra fiskprodukter i din anmälda livsmedelslokal (köttet ska vara slaktat i en godkänd anläggning, men det kan efterbehandlas i livsmedelslokalen). Dessa produkter kan du sälja obegränsat av direkt till konsumenterna och 1 000 kg per år och 30 % av den del som överstiger 1 000 kg till lokal detaljförsäljning (t.ex. både 1 000 kg köttprodukter och 1 000 kg fiskprodukter per år och 30 % av den del som överstiger 1 000 kg).

Du kan tillverka förädlade mjölkprodukter av den egna gårdens mjölk. Dessa produkter kan du sälja obegränsat av direkt till konsumenterna och 1 000 kg per år och 30 % av den del som överstiger 1 000 kg till lokal detaljförsäljning.
Den lokala detaljhandeln ska ligga inom det egna landskapet eller ett motsvarande område.

I den här websidan tar man upp de mest väsentliga stegmärkena för att börja med tillverkning och försäljning av livsmedel. Du får hjälp med alla frågor från Äkta smak-medlemmen i ditt område samt livsmedelstillsynsmyndigheten i din kommun.

 


aitojamakuja.fi

m.aitojamakuja.fi email Aitoja Makuja Facebookissa
Yhteistyökumppanit Turun yliopisto
© Aitojamakuja.fi • Elintarvikealan yritysten valtakunnallinen hakupalvelu